Ture in Hasmas

Pentru inceput postez trasele la care m-am gandit pentru masivul Hasmas.

In prima zi trebuie sa ajungem in orasul Balan si de acolo urcam la cabana Piatra Singuratica unde ne si cazam.

De la cabana organizam o excursie unde putem vedea vf. Hasmasul mic, Vf. Hasmasul mare si Vf.Piatra Singuratica.

O alta excursie, ceva mai dificila dar extrem de frumoasa (poate fi realizata doar pe timp de vara) este: cabana Piatra Singuratica – Trei Fantani – Valea Paraului Sec – Poiana Alba – Cabana Piatra singuratica. Este o tura de o zi, deosebit de frumoasa, prin locuri putin umblate (traseul este nemarcat pe portiunea valea paraului sec – poiana alba) dar peisajele sunt de vis.

O alta excursie interesanta este de la cabana Piatra singuratica la Lacul Rosu –  si cazarea poate fi facuta la Lacul rosu la cort sau la pensiune (functie de anotimpul in care realizam excursia).

Daca la tura participa copii atunci facem traseele astfel incat sa poata merge si copii in siguranta.Programul poate fi ajustat functie de vreme si de alti factori care pot influneta excursia.

Puteti opta pentru pachetul complet de excursii sau doar pentru 1-2 excursii functie de timpul pe care il aveti la dispozitie si prognoza meteo.

Pentru mai multe detalii (date de plecare, preturi etc) ma puteti contacta la adresa de mail csaki.janos@yahoo.com sau telefon (+4)0740532393.

About turepemunte
Am fost cabanier timp de aproape 20 ani la cabana Piatra Singuratica in muntii Hasmas

Leave a comment